Гостуваме в община Якоруда

„Горичка в количка“ тръгна из страната. Първа спирка Якоруда, последна спирка – Русе!


В края на април 2021 г. посетихме основните училища ОУ „Васил Левски“ в село Юруково и ОУ „Братя Миладинови“ – село Конарско, община Якоруда стартира образователната кампания „Гората и климатичните промени“.

Кампанията е съвместна инициатива на Сдружение Горичка и Съюза на лесовъдите в България, като най-голямата атракция за децата е новия мобилен павилион „Горичка в количка“, оборудван с десетки игри, постери за горите и инструменти за залесяване.


Децата научиха много за промените в климата, за работата на лесовъдите и за различните видове дървета и животни в гората от инж. Михаела Николова от Регионална дирекция по горите Благоевград и инж. Севдалина Димитрова от ЮЗДП, с логистичната помощ на горския инспектор Стоил Стоилов от горското предприятие. След класните занимания децата засадиха и фиданки от черен бор и зимен дъб, като си обещаха да бъдат добри стопани на Земята.


Тръгвайки от най-южната точка на своя маршрут – Якоруда, през следващите седмици продължаваме по пътя на образователния павилион и горските педагози до над 50 училища в областите Благоевград, София, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Шумен и Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *